Hermes-DVS wint Schiedamse derby; HBSS bovenaan

• 04-10-2020

VOETBAL - De Schiedamse derby tussen Excelsior'20 en Hermes-DVS is gewonnen door de ploeg van Harga. Zo afgetekend als de 1-4 doet vermoeden was de strijd echter niet.

Excelsior'20 kwam in de eerste helft ook op voorsprong, Hermes-DVS kon daar de nodige dreiging tegenover stellen, maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam het niet. Een kwartier na rust viel de gelijkmaker toch. Snel daarna kreeg Excelsior'20-speler Rens Heinsbroek rood na twee keer geel. Daarop besliste Hermes-DVS het duel toch in zijn voordeel: 1-2 een kwartier voor tijd en snel daarna twee goals van Marius Lansbergen.

Er stond nog een tweede derde op het programma, SVV - PPSC, maar deze wedstrijd werd uitgesteld vanwege Coronabesmettingen bij SVV.

HBSS was in de Derde Klasse C al koploper en houdt die positie ook de komende week: uit bij BZC Zuiderpark werd het 0-3. HBSS moet na drie gewonnen wedstrijden de koppositie delen met Zuidland.

Kethel Spaland zag zijn thuiswedstrijd in dezelfde competitie tegen Rhoon afgelast. Bij een 1-0 stand in Schiedams voordeel zag de scheidsrechter geen kans de wedstrijd uit te fluiten vanwege een blessure.