Hermes DVS boekte eerste overwinning seizoen

• 13-09-2015
VOETBAL - Hermes DVS boekte vandaag een verdiende overwinnging uit tegen Maasstad Tediro, de eerste van het seizoen: 2-3.

Vlak naast de Kuip speelde Hermes vanmiddag tegen Maasstad Tediro, dat zijn eerste wedstrijd wel gewonnen had. In de beginfase kwam de thuisploeg scherp voor de dag. Met name langs de rechterflank werd er veel opgekomen. Na tien minuten kwamen de groen-witten op een 1-0 voorsprong door een onoplettendheid na een blessurebehandeling.

De Schiedammers pakten na de vroege achterstand de draad snel op en kwamen er enkele keren sterk uit. Op goed aangeven van Marius Lansbergen tikte spits Bas Kerkhof de verdiende gelijkmaker binnen. Nog voor rust kwamen de Schiedammers op voorsprong. Lloyd Kalonga gaf een mooie steekpass op rechtsbuiten Ivan Anastacia. Die haalde de achterlijn en legde de bal uitstekend terug op de ingekomen Robbert Palm (foto), die rustig de 1-2 maakte.

In de tweede helft zette Hermes de lijn van de eerste 45 minuten goed door. Een uitgekookt hakje van Bas Kerkhof kwam bij Marius Lansbergen terecht, die zijn tegenstander zijn hakken liet zien en vervolgens in de korte hoek de 1-3 aantekende. Twintig minuten voor tijd maakten de Rotterdammers de aansluitingstreffer. Een tackle op de bal van verdediger Ies vd Tuyn werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Maasstad Tediro deed wat met een penalty moet gebeuren: 2-3.

In het restant van de wedstrijd kon de thuisploeg geen druk meer zetten en hield de goed keepende Django Langkeet zijn goal schoon.