Categorieën

Service

Heren Scyedam promoveren naar eredivisie

Heren Scyedam promoveren naar eredivisie
Sport

Heren Scyedam promoveren naar eredivisie

  • Redactie
  • 21-05-2017
  • Sport
Heren Scyedam promoveren naar eredivisie

Foto: Scyedam

TAFELTENNIS - De tafeltennissers van Scyedam spelen komend seizoen in de eredivisie. De heren dwongen vandaag promotie af in een beslissingswedstrijd tegen Klimaatgroep Stars uit het Groningse Middelstum. Dat gebeurde in de speelzaal van tafeltennisvereniging Swift in Deventer. Thomas Baart, Emanuel Martins Ferreira, kopman Nermin Smajic en gelegenheidscoach Jeroen Bastiaansen wonnen daar met duidelijke cijfers van de nummer 7 van de eredivisie: 3-0.

In de openingswedstrijd liep Nermin Smajic in eerste instantie uit naar 7-4, maar knokte verdediger Arnoud Meijer zich terug en won de game alsnog. Ook in de tweede game een voorsprong, ditmaal met 6-3. Daarna ging het gelijk op en op 8-9 sleepte Smajic de game met drie punten op rij binnen. De derde game ging via een regelmatig scoreverloop naar de Scyedam-speler en in de vierde kwam hij 4-7 achter. Ditmaal kwam Smajicn via 8-7 terug en won de game: 1-0.

Emanuel Martins Ferreira won de eerste game afgetekend tegen de Groningse kopman Colin Rengers. In de tweede game liep Rengers al snel weg en bracht de partijen op gelijke hoogte. In de derde game leek Martins Ferreira op 7-2 eenvoudig weer op voorsprong te komen, maar daar dacht de Groningse speler anders over: via 7-9 trok hij de game met 9-11 naar zich toe. In de derde game kwam de Scyedam-speler op een 7-3 voorsprong maar ook ditmaal kwam Rengers terug. Via 9‑9 trok Martins Ferreira alsnog met 11-9 aan het langste eind. In de beslissende vijfde game stond hij eigenlijk steeds voor en via 6-3 en 9-6 bracht hij de Schiedammers via een 11-7 overwinning op een 2-0 voorsprong bij de pauze.

Na de onderbreking stond Thomas Baart tegenover routinier Jan Tammenga. In de eerste game kwam Baart met 7-9 achter, maar hij trok met vier prima punten de game naar zich toe. De tweede en derde game gingen via regelmatige overwinningen naar Tammenga. In de vierde game kwam de Schiedamse tafeltennisser prima uit de startblokken en via 9-3 dwong hij met 11-8 een beslissende vijfde game af. Door de overwinning was de tegenstand van de Groninger gebroken en liep Baart uit naar een overtuigende 11-4 overwinning.: 3-0.

Hiermee was de overwinning een feit; Scyedam kon gaan feesten om de terugkeer naar het hoogste niveau.