Heren Scyedam onderuit in seizoensopening

15-09-2018 Sport Redactie


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam liep vandaag in de eerste wedstrijd in de eredivisie tegen een 2-4 nederlaag aan tegen Hercules uit Terborg. De punten voor de thuisclub kwamen van Thomas Baart en Emanuel Martins Ferreira, die beiden wonnen van verdediger Herm Aalders.

In de openingswedstrijd wist Nermin Smajic via een 9-5 tussenstand de eerste game nog nipt te winnen van Jurgen Pastoors. De tweede en derde game gingen vervolgens naar Pastoors, maar in de vierde wist Smajic na een 9-10 achterstand nog een beslissende vijfde game af te dwingen. Daarin liep Pastoors al snel weg en trok de wedstrijd naar zich toe. Emanuel Martins Ferreira maakte het Jelle Bosman in de eerste en derde game weliswaar lastig, maar kon deze games niet naar zich toe trekken. Thomas Baart speelde een bekeken wedstrijd tegen verdediger Herm Aalders en kwam betrekkelijk eenvoudig op een 2-0 voorsprong in games. Bij een 6-3 voorsprong in de derde game stokte zijn spel en moest hij deze game afgeven. In de vierde game herpakte hij zich echter en won overtuigend.

Hiermee kwam de stand bij de pauze op 1‑2.

Na de onderbreking begon Nermin Smajic sterk tegen Jelle Bosman en won de eerste game overtuigend. Bij 5-4 in de tweede game kantelde de wedstrijd en won Bosman twee games overtuigend. In de vierde game liep Smajic in no time uit naar 8-0 en dwong nogmaals een vijfde game af. Daarin wist hij dat spel echter niet voort te zetten, waardoor Bosman de voorsprong verder uitbouwde. Thomas Baart won de eerste game tegen Jurgen Pastoors ruim, waarna de volgende vier games allemaal erg spannend waren. In de beslissende game leek Baart op 9-7 de beste papieren te hebben, maar met vier punten op rij maakte Pastoors aan die illusie een eind. Emanuel Martins Ferreira speelde een wisselvallige wedstrijd tegen Herm Aalders. Zo kwam hij de derde game met 10-2 voor, maar liet Aalders erg ver terugkomen. In de beslissende vijfde game kwam Aalders op 9-10 het eerst op matchpoint, maar met drie punten op rij wist Martins Ferreira de wedstrijd nog binnen te slepen.

Daarmee kwam de 2-4 eindstand op het scorebord.Gerelateerd