Categorieën

Service

Heren Scyedam beginnen seizoen winnend

Heren Scyedam beginnen seizoen winnend
Sport

Heren Scyedam beginnen seizoen winnend

  • Redactie
  • 17-09-2019
  • Sport
Heren Scyedam beginnen seizoen winnend

TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam is de najaarscompetitie in de eerste divisie gestart met een zwaarbevochten 6-4 overwinning tegen de reserves van Tempo-Team uit Amsterdam. De hele wedstrijd kwamen de gasten op voorsprong, maar door winst in de laatste drie partijen bleven de heren van Scyedam uiteindelijk aan de goede kant van de score.

In de openingswedstrijd won Nermin Smajic twee games ruim, maar in de vijfde game moest hij zijn meerdere erkennen in kopman Ilias Faraj. Martijn van der Heide had vervolgens weinig kans tegen Chris Walbrecht, waarna Thomas Baart de achterstand verkleinde door een duidelijke overwinning tegen Maurice Schulte. In het dubbelspel kwamen Baart en Smajic op een 0-2 achterstand, maar zij knokten zich goed terug in de wedstrijd en wisten de partijen weer op gelijke hoogte te brengen. Martijn van der Heide verloor de eerste twee games tegen Ilias Faraj met duidelijke cijfers. In de derde game leek hij op 10-5 iets terug te doen, maar uiteindelijk trok Faraj nog aan het langste eind. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 2-3.

Na de onderbreking had Nermin Smajic na de eerste nipt verloren game tegen Maurice Schulte geen probleem om de partijen weer op gelijke hoogte te brengen. De wedstrijd van Thomas Baart tegen Chris Walbrecht ging volsterkt gelijk op en in de vijfde game leek Baart op 10-8 de beste kaarten te hebben. Walbrecht dacht daar echter anders over en met vier punten op rij bracht hij de bezoekers wederom op voorsprong. Martijn van der Heide boekte, afgezien van een ruime nederlaag in de tweede game, een regelmatige overwinning op Maurice Schulte. Thomas Baart kwam de eerste game tegen Ilias Faraj met 6-9 achter, maar hij knokte zich terug trok de game nog naar zich toe. Na ruime winst in de tweede game, ging de derde game weer gelijk op. Via 10-8 trok hij de partij naar zich toe en bracht de thuisclub voor het eerst op voorsprong. In de afsluitende wedstrijd won Nermin Smajic met duidelijke cijfers van Chris Walbrecht en stelde daarmee de overwinning voor de thuisclub veilig.