Heren HCS stomen door naar plaats vier; dames stagneren

• 11-10-2020

HOCKEY - De mannen van HCS hielden vanmiddag de punten in eigen huis, de dames moesten ze in Amsterdam aan Xenios laten. Zowel de mannen als vrouwen van HCS hielden vanmiddag te punten in eigen huis.

Dames 1 kwam in Amsterdam na een half uur achter, na een uur werd het 2-0 voor de Amsterdamsen. Myrna Tanis redde met een strafbal kort voor tijd de eer. Ze staan nu zevende in de Overgangsklasse, Xenios staat vierde.

Heren 1 nam het op tegen Forescate. HCS kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Diederik Madai. De tegenstander uit Voorschoten kwam al snel gelijk, 1-1 was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar even op streek toen David Villerius een strafbal verzilverde. Kort na het ingaan het laatste kwart van de wedstrijd maakte Forescate opnieuw gelijk.
Tien minuten voor tijd weet Madai voor de tweede keer in de wedstrijd de goal te vinden en kort voor tijd werd het ook nog 4-2.

Het team staat nu in de Eerste Klasse vierde, na lijstaanvoerder Roomburg dat van Ommoord (nu vijfde) won, en Rijswijk en Zoetermeer dat met 2-2 de punten deelden.