HCS na winst naar vierde stek

• Redactie
  • 22-05-2023

HOCKEY - De HCS-mannen wonnen gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Ommoord werd het 4-2. De drie punten leverden de Schiedammers de vierde plaats op in de eindrangschikking.

Naar winst zag het aan het begin van de wedstrijd nog niet erg uit. Koud bezig werd het 0-1 en 0-2. David Villerius maakte al snel uit een strafbal de 1-2, Pepijn van Rooij in het tweede kwart de gelijkmaker. Teun Hargens zette HCS direct na rust op voorsprong en kort voor tijd kwam de 4-2 van Jan Mentink.

De winst, en het verlies van Rijswijk bij Hudito, maakten dat HCS een plaatsje klom op de ranglijst van de Eerste Klasse B die de geschiedenisboeken ingaat. Roomburg is daarop de afgetekende kampioen, voor Forescate, Hudito en dus HCS