HCS legt het af in strijd om derde plaats

• Redactie
  • 24-11-2019

HOCKEY - De heren van HCS dolven vanmiddag het onderspit, thuis tegen Roomburg. De Schiedamse hockeyers werden daarmee door de Leidenaren gepasseerd op de  ranglijst en staan nu vierde.

Kort na het begin van de wedstrijd kwam HCS op achterstand, maar David Villerius wist uit een strafcorner ook al vlot de gelijkmaker op het bord te krijgen. Na dik een kwartier kwam HCS opnieuw door Villerius en opnieuw uit een strafcorner op voorsprong, maar nog voor rust werd het weer gelijk.

De tweede helft begon voor HCS slecht, met twee tegengoals in een paar minuten. Villerius maakte nog wel zijn derde doelpunt, maar ook Roomburg deed er nadien nog eentje bij en bracht zo de overwinning over de streep.

Nummer een Etten-Leur won van de nummer twee in competitie, Zoetermeer, en staat nu echt los, met zeven punten voorsprong op HCS - en een wedstrijd meer gespeeld.

De hockeysters van HCS speelden met 2-2 gelijk, uit bij Rood-Wit. Tot relatief kort voor tijd stond HCS met 0-2 voor, na twee doelpunten van Marije Kloppenburg. Pas na een uur spelen wist Rood-Wit het net te vinden, en kort voor tijd voor de tweede keer. Met dit resultaat blijft HCS tiende in de Overgangsklasse.