HCS D1: komende donderdag al eerste wedstrijd?

25-06-2020 Sport Redactie

Foto: HCS


HOCKEY - HCS pakt de mogelijkheid om weer hockeywedstrijden te spelen - voor volwassenen - met beide handen op.

Gisteren kondigde Mark Rutte aan dat de anderhalvemeterregel vervalt op het sportveld, vanaf 1 juli. Op 2 juli willen de HCS-dames het al opnemen tegen een tegenstander in een oefenwedstrijd, Dat wordt waarschijnlijk Alphen D1, maakt Peet Maat namens het team bekend. Aanvang half negen 's avonds.

De hockeybond zal naar verwachting vandaag komen met regels rond hockeywedstrijden. Hoe zit het bijvoorbeeld met het publiek? Maat kondigt aan de trouwe volgens van het team en het hockey in Schiedam in het algemeen, op de hoogte te houden over de verdere gang van zaken.

Ook meldt hij dat er 'leuke ontwikkelingen' rond het team Dames 1 gaande zijn. Hij doelt daarbij op nieuwe speelsters maar weidt niet verder uit. Afgelopen week nam het team afscheid van drie speelsters, Anouk van Collenburg (gaat met hockeypensioen), Sigourney Lansman (stopt met actief hockeyen en wordt manager van Ommoord Dames 1) en Tessa Rietema (gaat terug naar Hudito). Ook werd afscheid genomen van assistent-coach Maarten Broekhuizen (wordt trainer/coach van Tempo '34) en hoofdcoach Karlijn Petri (blijft in ieder geval actief voor onze jongste jeugd). "De tissues waren deze avond niet aan te slepen", aldus Maat.Gerelateerd