HC Schiedam en Rolantino's clubs van het jaar

31-05-2021 Sport Redactie


SCHIEDAM - HC Schiedam is sportclub van het jaar in Schiedam. In de verkiezing, georganiseerd door de Rabobank, eindigde De Rolantino's als Schiedams cultuurclub van het jaar.

De bank organiseerde de verkiezing Club van het Jaar samen met Noc-Nsf, AD, LKCA en Kunstbende. "Aan de verkiezing deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee. Er zijn 152.000 stemmen uitgebracht", aldus de organisatie. "Ook mooi om te zien is dat in 92 procent van de Nederlandse gemeentes clubs om de titel streden."

De gemeentewinnaars zijn vastgesteld op basis van de meeste stemmen per gemeente. Een jury heeft vervolgens (uit de top 5 van clubs met de meeste stemmen per provincie) de provinciewinnaar gekozen. Hierbij speelde de opgegeven motivatie een doorslaggevende rol.

HC Schiedam wist 561 stemmen te trekken, nummer twee onder de sportclubs DWS 295. Met die aantallen werd de Schiedamse hockeyclub vierde in Zuid-Holland, DWS eindigde provinciaal op de twintigste stek. Onder de cultuurclubs won De Rolantino's de verkiezing helemaal op de sloffen, met 159 stemmen.

De Schiedamse hockeyclub werd niet de Zuid-Hollandse winnaar. De provinciewinnaars presenteren zich vandaag aan een jury om deze te overtuigen dat zij de Club van het Jaar van Nederland zijn. "In een pitch worden de clubs gevraagd alle veerkracht te laten zien die ze het afgelopen jaar hebben getoond." Op 9 juni worden tijdens een feestelijke Awarduitreiking de winnaars bekend gemaakt.