HBSS promoveert naar 3e klasse, Hermes DVS niet

• 25-05-2015

Eén van de doelpunten in de maak in het door HBSS met 5-5 gelijkgespeelde tweeluik.

VOETBAL - HBSS heeft zich tegen sv Charlois na een 3-0 achterstand teruggeknokt in de wedstrijd en uiteindelijk via strafschoppen promotie afgedwongen naar de derde klasse. Hermes DVS loopt dezelfde promotie mis door vandaag het tweede promotieduel tegen NBSVV te verliezen, nadat vorige week het eerste duel verloren ging tegen Zwervers IJVV.

Vorige week zaterdag verzuimde HBSS in de thuiswedstrijd tegen sv Charlois een veilige marge te nemen. Vandaag in de return op bezoek bij de Rotterdammers slonk het uitzicht op promotie naar een minimum. Na een 1-0 ruststand, liep sv Charlois verder uit tot 3-0. Na het 2-2 gelijkspel in de eerste wedstrijd betekende dat een 'totaal-tussenstand' van 5-2 in het voordeel van de Rotterdammers. HBSS bleef er toch in geloven. Invaller Roelof Grant hield het hoofd koel toen hij in de 67ste minuut een strafschop kreeg en benutte. Binnen vijf minuten mocht hij opnieuw aanleggen vanaf elf meter en ook ditmaal hield hij de zenuwen in bedwang. De aansluitingstreffer was een feit. De blijdschap was groot toen Nathan de Jager de gelijkmaker liet aantekenen.

Na de gelijkmaker was de thuisploeg van slag af en raakte een speler kwijt door een rode kaart. HBSS slaagde er net als vorige week niet in een numeriek overwicht te benutten (vorige week werden er liefst drie Rotterdammers door de scheidsrechter weggezonden). Ook de verlenging leverde geen winnaar op. De zinderende wedstrijd eindigde met tien tegen tien man, doordat in de eindfase van de verlenging een speler van HBSS met tweemaal geel het veld diende te verlaten. Via strafschoppen dwong HBSS vervolgens de promotie af. De vreugde was er niet minder om bij de Oranje-hemden.

Ook Hermes DVS speelde nacompetitie om promotie naar de derde klasse, maar moest dat doen in een drieluik met Zwervers IJVV en NBSVV. De eerste wedstrijd uit tegen Zwervers IJVV werd met 5-3 verloren. In de tweede wedstrijd, thuis tegen NBSVV, had de mogelijkheid voor promotie alsnog opengehouden kunnen worden via een ruime zege, maar dat gebeurde niet. De Schiedammers kwamen in de eerste helft op een achterstand. Daarmee kwam de thuisploeg nog goed weg, aangezien NBSVV vier dotten van kansen om zeep had geholpen. In de tweede helft maakte Lloyd Kalonga (foto op onze homepage) gelijk.

Hermes DVS maakte niet de indruk bij machte te zijn om de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. Ook trainer Rico Uytenbroek wist daar geen verandering in te brengen. Aanmerkingen op de leiding kwamen hem daarentegen duur te staan. Hij werd door de arbiter op een rode kaart getracteerd. Ongeveer tien minuten voor tijd nam de bezoekende ploeg opnieuw een voorsprong, waarna in de laatste minuten de marge werd vergroot tot 1-3. Zwervers IJVV en NBSVV hebben nu met twee doelpunten verschil van Hermes DVS gewonnen en moeten volgende week uitmaken wie van hen in seizoen 2015/2016 recht heeft op het derdeklasserschap.