HBSS dankzij Excelsior'20 aan kop in competitie

• Redactie
  • 26-11-2022

VOETBAL - Excelsior'20 won vandaag van de koploper in de Derde Klasse D. DVO'32 werd met een 3-2 nederlaag terug naar Vlaardingen gestuurd.

Excelsior'20 kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong, maar de Vlaardingers kwamen net zo snel langszij. Kort voor rust viel de 2-1. Daarna liepen de Schiedammers uit naar 3-1, voor DVO'32 nog iets terugdeed. Genoeg voor een punt was het niet.

Was het vorige week Excelsior'20 dat HBSS nekte in de strijd om de periodetitel door de Schiedamse derby af te sluiten met een gelijke stand, nu hielpen de zwart-witten met de winst op DVO'32 HBSS aan de leidende positie op de ranglijst.

HBSS won vandaag met 4-1 van Meeuwenplaat. Daar had het in het eerste deel van de wedstrijd niets van weg. Maar toen het bij HBSS beter ging draaien, vielen kort voor rust de eerste twee goals. Kort na rust maakt de ploeg uit Hoogvliet de aansluitingstreffer, maar HBSS liet Meeuwenplaat niet terugkomen in de wedstrijd, maakte de 3-1 en later ook de 4-1. Het team heeft nu drie punten voorsprong op nummer twee DVO'32.

Kethel Spaland blijft het zoet der overwinning smaken. Vandaag werd de vierde overwinning op rij geboekt, thuis tegen OVV. De Schiedammers kwamen nog wel achter, maar maakten een kwartier voor tijd gelijk en even later via een penalty ook de winnende treffer.

De ploeg van het sportdak staat nu vierde, op acht punten van HBSS. Excelsior'20 staat zevende.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd.