Handbalsters gelijk tegen Spanje

• Redactie
  • 13-11-2022

HANDBAL - De Nederlandse handbalsters zijn praktisch kansloos op het Europees Kampioenschap. Tegen Spanje kwam Oranje niet verder dan een gelijkspel.

In de eerste helft ging er veel mis, kwam Nederland - zonder een geschorste Kelly Dulfer - met 7-13 achter, maar kwam met name door Estavana Polman en Laura van der Heijden terug. Bij rust stond het 15-17, bij 21-20 kwam Oranje voor het eerst op voorsprong. Het 27-27 en 29-28 voor Nederland, maar de gelijkmaker kon niet worden voorkomen. De treffer van Polman zowat in de zoemer werd afgekeurd vanwege een aanvallende fout.

Nederland en Spanje staan nu allebei op drie punten. Frankrijk en Montenegro hebben er vier en hebben nog een wedstrijd meer dan Nederland om punten te verzamelen. De halve finale lijkt voor Nederland ver weg.