Handbalsters doen wat ze moeten doen

11-12-2019 Sport Redactie

Kelly Dulfer brengt de ruststand op het bordHANDBAL - De Oranje handbalsters wonnen op het WK vanmorgen van Zuid-Korea en deden zo wat ze moesten doen. Om verder te gaan in het toernooi zijn ze afhankelijk van de andere landen.

Het werd 40-33 tegen de Zuid-Koreaansen, die al geen kans meer hadden op de halve finale. Dat betekende niet dat het team een gemakkelijke tegenstander was. Oranje speelde sinds 1992 dertien keer tegen de Aziatische kampioen en won slechts één keer. Bij de laatste drie WK’s verloor Nederland steeds van Zuid-Korea, maar er was wel sprake van een stijgende lijn. Bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro waren beide landen in de groepsfase in evenwicht: 32-32.

Vandaag nam Nederland direct in de wedstrijd het heft in handen en stond na achttien minuten al tien punten voor: 15-5. De Zuid-Koreaansen lieten het hoofd niet hangen en kwamen iets terug: bij rust stond er een stand van 23-16 op het scorebord.

In de tweede helft herstelde het team met Kelly Dulfer het gat van tien punten, op 33-23. Maar in gevaar kwam de voorsprong van Oranje niet meer. Eindstand: 40-33.Kelly Dulfer scoorde een keer, Lois Abbingh vond maar liefst elf keer het net.

Nu wordt het wachten voor Oranje. Heel nerveus lijken Dulfer en teamgenoten niet te hoeven zijn, want er zijn best goede kansen. Wint Servië de wedstrijd tegen Denemarken dan gaat Nederland door naar de halve finale. Weten de Deensen te winnen, dan mag Noorwegen - Duitsland niet gelijk eindigen. Later vandaag dus uitsluitsel over een plek bij de laatste vier voor OranjeGerelateerd