Handbaldames winnen van Zuid-Korea

• 27-07-2021

Beeld: via NOS

HANDBAL - Het Nederlands handbalteam met Kelly Dulfer heeft ook de tweede wedstrijd op de OlympisChe Spelen gewonnen. Tegen Zuid-Korea werd het 43-36.

Tot 11-11 ging de wedstrijd gelijk op, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft liep Nederland, onder meer vanwege de nodige stops van doelvrouw Tess Wester, uit naar 19-15 bij rust.

kon de kampioen van Azië mee met het Nederlands team. De 11-12 van Danick Snelder was wonderschoon. Voor het lobje van de captain van de Oranjedames ging een prachtige no-lookpass van Nycke Groot vooraf.

Na de pauze haalde Oranje een heel hoog scoringspercentage. Bijna alle schoten op het Koreaanse doel vonden het net. Inger Smits meermaals vanuit de loop, Martine Smeets en Angela Malestein toonden zich koelbloedig. Dulfer scoorde in totaal vier keer.

Met vier punten uit twee wedstrijden gaat Nederland aan de leiding in groep A. In de nacht van woensdag op donderdag speelt Nederland tegen Angola.