Handbaldames plaatsen zich voor achtste finales

06-12-2017 Sport Redactie

HANDBAL - De Nederlandse handbalsters gaan op het wereldkampioenschap door naar de volgende ronde. De Oranjedames wonnen in Leipzig met  29-22 voor Kameroen.

Na een nederlaag en een overwinning betekende de tweede overwinning al plaatsing voor de achtste finales voor het team met de 'Schiedamsen' Jankovic en Dulfer. Zowel Kameroen als China kunnen Nederland in de poule niet meer achterhalen.

Tegen Kameroen werd het een 'zakelijk' overwinning. De start was stroef (3-3) maar daar gaf Nederland gas en stond het 10-4. Maar Kameroen gaf niet snel op, maakte veel overtredingen (Jacqueline Mossy Solle kreeg voor de pauze zelfs een rode kaart voorgeschoteld na een pittige overtreding op Nycke Groot) en keepster Mben Mbediang stopte veel. 

Ook na de pauze bleef het fysiek sterke Kameroen in het spoor van het worstelende Oranje, dat vooral snelheid en schotkracht miste. De wedstrijd miste daarom niveau. Slechts twee van de vijf Nederlandse strafworpen werden benut; Kameroen haalde vier uit vier.

"Ik ben blij dat het er op zit", zo stelde Yvette Broch. "Kameroen speelde hard, met gevaarlijke situaties als gevolg. Iedereen is heel gebleven en dat is het belangrijkste."Gerelateerd