Handbaldames beginnen hun EK met winst op Hongarije

• 01-12-2018

Dulfer legt van afstand aan voor haar doelpunt

16.40 uur: De wedstrijd eindigt in 25-28, de eerste punten zijn binnen. Met een opvallende hoofdrol voor Kelly Dulfer. Zij maakte in Oranje haar debuut als cirkelloopster. "Petje af voor Kelly", zie Yvette Broch, tot dusver eerste cirkelspeelster van Nederland in de tv-studio. Broch stopte enkele maanden geleden onverwacht bij het Nederlands team en als handbalster in Hongarije. Dulfer nam vandaag de honeurs waar. "Petje af voor Kelly die continu staat te vechten aan de cirkel", aldus Broch. De rol van cirkelspeler is een fysieke, met continu verdedigers in de nek. Dulfer scoorde snel geteld vier keer.

16.24 uur: Dulfer scoort opnieuw, 22-26, de wedstrijd lijkt met nog vijf minuten te spelen in de tas.

16.19 uur: Dulfer scoort aan de cirkel 22-24.

16.17 uur: Nederland weer voor - met twee Hongaarse speelsters wegens straffen aan de kant.

16.16 uur: Hongarije scoort in ondertal, het staat 22-22. Kelly Dulfer is terug in het veld en lokte een penalty uit, die door Estavana Polman werd gemist.

16.12 uur: Martine Smeets maakt in ondertal 19-22.

16.08 uur: Kelly Dulfer is gewisseld en Debbie Bont maakt 17-20.

16.03 uur: Maura Visser maakt 15-18.

16.00 uur: Het gaat snel: Groot maakt 14-16,.

15.56 uur: Nederland via Nycke Groot op 12-13, voor. In ondertal maakte Nederland eerder 12-12.

HANDBAL - De Oranjevrouwen zijn het Europees kampioenschap handbal in Frankrijk begonnen. In de eerste wedstrijd staat het bij rust tegen Hongarije gelijk, 11-11.

Na een tussenstand van 3-3 kwam Nederland op 8-5 en 9-6 achter, voor dus de ruststand werd bereikt.

Kelly Dulfer, Schiedams sporter van het jaar (samen met Jasmina Jankovic), scoorde met een afstandsschot op een leeg doel.