Half miljoen voor complexen op Thurlede

23-03-2021 Sport Redactie

Zo moet het nieuwe onderkomen van DWS op Thurlede eruit komen te zien


SCHIEDAM – Het college van B&W wil een half miljoen euro beschikbaar stellen voor de clubs van Thurlede.

Wethouder Fahid Minhas lichtte de plannen vanmiddag toe, toen hij vertelde hoe Schiedam naast Harga en het sportpark Willem-Alexander nog een mooi sportpark kent: Thurlede. “We gingen er vanuit dat we daar mogelijk een schuifoperatie moesten doen om woningbouw mogelijk te maken.” Maar in de nieuwe woonvisie legde de gemeente vast dat Thurlede een sportpark blijft.

“De grote verenigingen daar willen op termijn renovatie van hun complexen”, aldus Minhas. Daarover is het college met PPSC, Excelsior’20 en DWS in gesprek. “DWS heeft zelf geld opgehaald om het clubgebouw te kunnen slopen en nieuw te bouwen.” De handbalclub vroeg de gemeente om een bijdrage. “Die hebben we toegezegd”, aldus Minhas. Schiedam draagt 155.000 euro bij aan het nieuwe clubgebouw, eenderde van de totale kosten, aldus de sportwethouder.

Ook de andere grote clubs maken kans op een gemeentelijke bijdrage voor het verbeteren van de faciliteiten. “We kiezen ervoor om vijf ton beschikbaar te stellen voor de clubs en clubgebouwen”, aldus Minhas. Dat geld komt uit de Enecogelden. “De boodschap is dat de clubs zelf voor tweederde van het budget zorgen, de gemeente voor eenderde.”

Zodoende kan er vijf ton naar de clubs van Thurlede gaan en vijf ton naar andere ‘leuke’ en sportieve dingen in de stad. De raad besloot eerder een miljoen beschikbaar te stellen voor sporten en gezondheid in de stad.

Overigens valt korfbalclub Nexus volgens Minhas buiten deze afspraken. "Zij zijn in het verleden verplaatst", Schiedam heeft daarbij gefaciliteerd, aldus de wethouder, die vandaag zijn laatste collegevergadering meemaakte voor zijn vertrek naar Den Haag.Gerelateerd