Grote opkomst op jeugdschermtoernooi in Margriethal

17-11-2019 Sport Redactie/Vlaardingen24


SCHIEDAM - Het was een volle zaal met 77 jeugdige schermertjes, die op zestien zogenaamde lopers enthousiast elkaar probeerden te verslaan. Uit het gehele land kwamen ze naar de Margriethal.

Van schermvereniging Trefpunt in Vlaardingen deden liefst elf leden mee, in leeftijd variërend van zeven tot zestien jaar. . 

Er werd geschermd op floret, degen en sabel. De deelnemers wilden uiteraard allemaal winnen, maar wel op een positieve manier. Daarom verliep het gehele toernooi niet in een gemoedelijke maar wel in een sportieve sfeer. Geheel in overeenstemming met het motto van Trefpunt: vechtlust vanuit een sportieve geest. Het gaat er dus vooral om om in een ontspannen sfeer een middag met elkaar te schermen binnen een groep die past bij leeftijd en schermervaring van de jeugdige schermers. 

Dergelijke puntentoernooien worden regelmatig ergens in Nederland georganiseerd. Het zijn laagdrempelige toernooien voor schermers van zes tot en met achttien jaar. Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen had dit keer de schermhandschoen opgenomen om als gastheer op te treden. Bevorderlijk voor de sfeer tijdens het toernooi is dat het niet gaat om het behalen van bijvoorbeeld de eerste plaats maar om met de geschermde partijen punten te verzamelen. En heb je genoeg punten bijeen geschermd dan krijg je een diploma.

Het toernooi begon dan ook met het uitreiken van de diploma’s met de tot dusver bepaalde punten. Daarna konden de schermers hun slag slaan met het vooruitzicht om tijdens het volgende toernooi wellicht een diploma te mogen ontvangen. 

De schermers van Trefpunt waren zeer tevreden met de behaalde resultaten, een stimulans om een volgende keer weer mee te doen.