Grant scoort winnende tegen China

• 01-03-2019

Chasity Grant; foto: Uefa

VOETBAL - Chasity Grant bezorgde het Nederlands dameselftal onder negentien jaar woensdag de overwinning op China.

De gebeurde in het La Mangatoernooi in Spanje. De Schiedamse speelster van ADO Den Haag scoorde in blessuretijd de winnende 2-1.

Kirsten van de Westeringh had het Oranjeteam op voorsprong gezet. Oranje bleef volgens het wedstrijdverslag 'de bovenliggende partij, hield het tempo hoog en kreeg kansen op meer'.  Maar China kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte met een schot van buiten het strafschopgebied. Ook na rust was Oranje je betere partij, maar pas na twee minuten in blessuretijd lukte het om definitief door de Chinese muur te breken. Romy Speelman draaide de bal richting eerste paal, de bal werd weggewerkt maar Grant - na rust in het veld gekomen - was alert en zorgde voor de winst.

Grant werd vorige maand verkozen tot Schiedams 'sporttalent van het jaar'.

PS. Dit artikel is na plaatsing gewijzigd, met name de leeftijdscategorie waarin het elftal speelt