Goud voor Glijn en nieuwe partner

02-04-2018 Sport Redactie

Foto's: via Alex Glijn


SCHIEDAM - Alex Glijn pakt wederom goud. Met partner Sharon Schleepen.

De Schiedamse wijkagent (met sinds enige tijd het centrum als zijn werkterrein) won zaterdagavond in Cuijk de wereldbeker in het rolstoeldansen.

De twee dansers zijn er erg trots op - de zege kwam dan ook onverwacht. "Dit overtreft al onze verwachtingen." Schleepen en Glijn vormen pas enkele maanden een danspaar en stegen naar eigen oordeel 'boven onszelf uit'.

Glijn (50) komt uit Spijkenisse, Schleepen (23) uit Echt. Voor Glijn vormt het goud van Cuijk niet de eerste titel in het rolstoeldansen: eerder vormde hij met zijn vrouw Jacqueline een duo dat twee jaar geleden de wereldtitel pakte. Voor Jacqueline Glijn begon het dansen en vele trainen te zwaar te worden, maar bij Alex kruipt het bloed waar het niet gaan kan; hij besloot met Sharon Schleepen een nieuw danspaar te vormen, getraind door zijn vrouw.

Behalve de eerste plaats in de wereldbeker pakten de dansers een tweede plaats in het paradance. "Niet normaal. Zo trots op mijn danspartner Sharon Schleepen en mijn coach en vrouw Jacqueline Glijn-van Ouwerkerk. Dit overtreft al onze verwachtingen. Nu de vraag: wie neemt de beker mee!"Gerelateerd