George Leuver nieuwe voetbalvoorzitter Excelsior'20

15-09-2021 Sport Redactie

George Leuver: "Prestatief en recreatief voetballen horen bij een vereniging"; foto: Excelsior'20


VOETBAL - Excelsior'20 heeft een nieuwe voorzitter van de voetbaltak: George Leuver.

Hij neemt na de algemene ledenvergadering in december de plaats in van de huidige 'voetbalvoorzitter' Zoran Nikolic. Deze ziet zich gedwongen zijn voorzitterschap neer te leggen vanwege veranderde werkzaamheden.

Een van de belangrijkste zaken waarvoor Leuver zich gesteld zal zien is de overgang die de club heeft gemaakt van de zondag naar de zaterdag.
"Het is voor velen wennen aan de nieuwe situatie en het brengt uitdagingen met zich mee. Natuurlijk hoop ik dat we snel op een hoger niveau gaan voetballen en dat de sportieve stappen die gemaakt zijn bij de jeugd doorgezet gaan worden. Prestatief en recreatief voetballen horen bij een vereniging. Beide soorten ondersteun ik graag en hebben elkaar ook keihard nodig."

Leuver zal de komende weken meelopen met Nikolic om het klappen van de zweep bij de club op Thurlede - nog - beter te leren kennen. Voor heel veel verrassingen zal de nieuwkomer niet worden gesteld: hij is zelf al ruim veertig jaar lid van de club. "Het begon met voetballen en later ben ik ook gaan cricketen", vertelt Leuver er zelf over op de website van Excelsior'20.

"Nu speel ik nog wel cricket en coördineer het Zamivo (7-7 voetbal voor senioren op zaterdagmiddag). Buiten het sporten heb ik door Excelsior'20 vrienden gekregen, feesten meegemaakt en ook verdriet gedeeld. In mijn gezin zijn we sportminded: de drie dames hockeyen en de jongeman zit regelmatig in de sportschool."

Leuver zal een plekje krijgen in het hoofdbestuur van de club, samen met Jan Wegman, Daan Bakboord, Hans Hekman en Patrick van Os.Gerelateerd