Fusie SVV met Leonidas ketst af

10-08-2020 Sport Redactie

De 'nieuwe' SVV-voorzitter Pim Koning had wel oren naar een fusie met een zondag-hoofdklasser, maar werd door de leden van de club teruggefloten; foto: Louise Melchers


VOETBAL - Het had mooi kunnen zijn, zo oordeelden de besturen, maar de leden zagen dat anders. Een voorgestelde fusie tussen SVV en zondag-hoofdklasser Leonidas gaat niet door.

Leonidas kampt met problemen en heeft de optie van nieuwbouw op de huidige locatie aan de Melanchtonweg in Schiebroek. SVV had wel oren naar een samengaan, om de gelederen te versterken en op een hoger niveau te gaan spelen. 

Vorige week werden de plannen door de leden van SVV al besproken en kreeg het bestuur huiswerk mee in de vorm van een flink aantal vragen waarop de leden antwoord wilden hebben. Het ging ondermeer over de financiën van Leonidas en de mogelijkheden van de Rotterdamse club om voor vrijwilligers te zorgen voor een goede gang van zaken op Thurlede.

Toen de ledenvergadering afgelopen vrijdag op deze vragen niet de antwoorden kreeg waarop zij hoopte, was voor de leden de conclusie duidelijk: SVV gaat beter op eigen kracht verder. Ervaringen elders, en ook eerder in de eigen geschiedenis van de club, leren volgens hen dat het wel heel bijzonder moet lopen wil een fusie een succes worden.

Leonidas moet nu op zoek naar alternatieven, die er volgens een woordvoerder van de club ook zijn.Gerelateerd