Fors verlies en dito winst voor HCS

• 19-05-2019

HOCKEY - HCS liep vanmiddag een flinke zeperd op in de Overgangsklasse. In Leiderdorp verloren de Schiedamse dames met 6-1.

Al voor rust liep tegenstander Alecto uit naar een 4-0 voorsprong. Na rust maakte Marije Kloppenburg de 4-1, maar de Schiedamsen kregen kort voor tijd nog twee goals om de oren.

Alecto stond voor de wedstrijd nota bene in punten gelijk met HCS. Vanwege de andere resultaten in de competitie veranderden die posities acht en negen voor beide teams niet. HCS heeft zeven punten voorsprong op nummer tien. Lijstaanvoerder Leonidas vergrootte zijn kansen op de titel door zelf met 4-2 te winnen van Wageningen, terwijl runner-up Schaerweijde het onderspit delfde tegen Gooische.

De HCS-heren wonnen in de Eerste Klasse wel. Thuis tegen Barendrecht werd het 5-0. Met treffers van Jan Mentink en Max Doeven uit een strafcorner voor rust, en Neville Tegelaar, Pepijn van Rooij en Alex den Haan na rust. De heren stonden voor deze competitieronde vierde en zijn afhankelijk van de resultaten elders of ze met de winst een of mogelijk zelfs twee plaatjes kunnen stijgen.