Fitnessen in de open lucht

19-09-2020 Sport Redactie

Foto's: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Pompen, trekken en drukken, niet in een benauwde zaal maar met uitzicht over de voortkabbelende Nieuwe Waterweg.

Sinds gisteren staan er verschillende fitnessapparaten op de Maasboulevard, pal op de oever. Werken aan de spierkracht en conditie in de open lucht, terwijl de schepen voorbijgaan.

Die ervaring kan worden opgedaan tot 15 november, als de toestel worden weggehaald. Schiedam is naar verluidt de eerste gemeente in Nederland waar dit type toestellen wordt geplaatst. Het gaat om een nieuw soort fitnesstoestel, waarvan door een eenvoudig bedienbaar schuifmechanisme het gewicht kan worden ingesteld en daarmee de weerstand. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen.

De gemeente Schiedam heeft de toestellen laten plaatsen en verwacht ermee Schiedammers uit te dagen meer te gaan bewegen. "De gemeente gebruikt de proef om te onderzoeken of een dergelijk aanbod een blijvend vervolg kan krijgen, als de ervaringen positief zijn", aldus de aankondiging.

De zeven fitnesstoestellen zijn gisteren officieel in gebruik genomen, de dag dat de landelijke Nationale Sportweek van NOC-NSF begon. Gisteren waren er begeleiders die gebruikers van de toestellen op weg hielpen.Gerelateerd