Fianchetto/HZPS: opnieuw gelijk

20-10-2019 Sport Redactie


SCHAKEN - Fianchetto/HZPS 1 ontving in een thuiswedstrijd het team van Krimpen aan den IJssel 1. Net als twee weken geleden eindigde het voor het fusieteam weer gelijk.

Teamleider Arjan Schouteren viel in voor de verhinderde Daniël van Loenen en aan Guido Blankenstein was de taak toevertrouwd om het ontbreken van Fide-meester John van Baarle op te vangen. Het kwam de Schiedammers niet slecht uit dat de twee sterkste spelers van de Krimpenaren vanavond verhinderd waren.

Aan bord 1 ging invalkracht Blankenstein aanvankelijk voortvarend van start. Hij kwam een pion voor, maar blunderde even later helaas een stuk weg, zodat de Krimpenaren hun eerste punt op hun contol konden schrijven: 0-1. Aan bord 2 was om tactische redenen onze kopman Michiel van Wissen geplaatst. Met speels gemak overliep Van Wissen zijn tegenstander, 1-1.

Aan bord 3 offerde Jan Zoorob een kwaliteit, na een spannende strijd werd het uiteindelijk remise, 1½-1½. Ben Riksen kwam aan bord 8 een stuk voor tegen een pion. De tegenstander metselde zijn stelling dicht en Riksen zag geen mogelijkheid zijn stuk meer in winst om te zetten, dus remise, 2-2. Teamleider en invaller Arjan Schouteren speelde aan bord 7 met de handrem erop. Zijn tegenstander vergrootte de druk en Schouteren kwam niet meer los en ging tenonder in de aanval van de tegenstander: 2-3.

Aan bord 5 ging de partij van Aad Juijn lange tijd gelijk op. Toen de tegenstander de tijd rijp achtte voor een offensief, werkte dat als een boemerang. Juijn won de kwaliteit en uiteindelijk de partij, 3-3. Aan bord 4 verhoogde Erik Smeekes de druk op de zwarte koningsstelling en met twee lopers tegen een toren en pion en zware tijdnood voor zijn tegenstander, wist Smeekes fraai te winnen, 4-3. Aan bord 6 speelde Gert Greeuw een onfortuinlijke partij. Greeuw had na hard werken uiteindelijk een pion voorsprong weten te bemachtigen. Met minimaal remise in het vooruitzicht blunderde hij helaas in wederzijdse tijdnood een stuk weg. Eindstand 4-4.

Volgende wedstrijd voor Fianchetto/HZPS  is een uitwedstrijd (18 november) in Gouda tegen Messemaker 1847..
Gerelateerd