Familietoernooi KethelSpaland in winterse sferen

18-06-2015 Sport Redactie

VOETBAL - Dit weekeinde staat het traditionele familietoernooi van vv Kethel Spaland op het programma. 32 seniorenteams spelen over zaterdag en zondag verspreid vijf poulewedstrijden. Ook voor de jeugd staat er ditmaal een voetbaltoernooi op het programma. Jongens en meisjes tussen de zes en veertien jaar, geen lid van vv Kethel Spaland maar wél zin om te voetballen? Meld je dan zaterdagochtend om kwart over acht.

De wedstrijden worden gespeeld op een half veld, met kleine goals, zeven tegen zeven. De senioren spelen op zaterdag drie poulewedstrijden en op zondag twee poulewedstrijden. Vervolgens vinden op zondag de halve finales en de finales plaats. Zowel op zaterdag als op zondag wordt vanaf 12.00 tot 17.00 uur gespeeld. Er hebben zich 24 herenteams en acht damesteams ingeschreven.

"De bedoeling van het seniorentoernooi is dat leden zelf teams samenstellen, met andere leden maar ook met familieleden, vrienden, kennissen en collega's. Dat is al jaren een succesformule. Ook dit jaar stroomden de inschrijvingen binnen; we zaten binnen een dag vol", zegt Tim Lansbergen, een van de organisatoren en als actief voetballer aanvoerder van het door het kampioenschap naar de tweede klasse gepromoveerde zaterdagteam. Hij vervolgt: "We wilden dit jaar ook op die manier een jeugdtoernooi houden, maar voor jeugdleden blijkt het toch wat moeilijker om zelf een team te organiseren. Daarom hebben we uiteindelijk voor een andere aanpak gekozen. Al onze jeugdleden melden zich zaterdagochtend al dan niet met broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien mogen ook kinderen die geen lid zijn maar mee willen doen, zich tussen kwart over acht en half negen melden. Wij stellen dan ter plekke en op dat moment de teams samen, die dan lekker de hele ochtend in toernooivorm kunnen voetballen".

Vorig jaar was het thema heel toepasselijk 'Brasil'. Een terugblik zie je hier.
Dit jaar gaat de temperatuur qua thema omlaag: 'AntPartica'. Die temperatuur zal zeker weer oplopen op de dansvloer, met op vrijdagavond en op zaterdagavond dansmuziek in de feesttent. Overdag is de toegang gratis. Voor de feestavonden kost de toegang tien euro per avond. Voor de vrijdagavond zijn inmiddels vierhonderd kaarten verkocht, voor de zaterdag vierhonderdvijftig. Er is ook (vanaf zestien jaar) de mogelijkheid om op het complex te kamperen. Kaarten voor de feestavonden zijn uitsluitend online te bestellen in de webshop.Gerelateerd