Categorieën

Service

Excelsior'20 en Hermes DVS verliezen

Excelsior'20 en Hermes DVS verliezen
Sport

Excelsior'20 en Hermes DVS verliezen

  • Redactie
  • 11-05-2015
  • Sport
Excelsior'20 en Hermes DVS verliezen

CRICKET - Excelsior'20 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen ACC, nipt verloren. De Schiedammers openden aan bat. Australiër Alex Ross leverde met 57 runs de belangrijkste bijdrage aan het totaal van 187 voor 9. Met  de inzet van acht verschillende bowlers werd de scoringsdrang van de thuisploeg zo goed mogelijk beteugeld. Het was dan ook pas in de laatste over dat ACC de winst binnensleepte op een totaal van 190 voor 9. Ook de afgelopen seizoenen waren het spannende uitwedstrijden tegen ACC. Vorig jaar won Excelsior'20 met een verschil van één run. Het jaar ervoor eindigde de wedstrijd in een tie (gelijkspel).

Vorige week stond er eveneens een uitwedstrijd in Amsterdam op het programma, tegen VRA, maar deze wedstrijd is verregend. Aanstaande donderdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegen Quick uit Den Haag.

Ook Hermes DVS heeft in het net begonnen cricketseizoen van ACC verloren. Dat was in de uitwedstrijd van afgelopen zondag. Gisteren werd opnieuw thuis gespeeld, maar ook tegen titelkandidaat Dosti-United (vorig jaar tweede) moesten de blauwhemden het onderspit delven. De thuisploeg begon met batten en sloeg een totaal van 199 runs bijeen voor acht wickets. Kruger van Wijk bleek met 65 runs het topbat. Qua runs ook memorabel waren Bart Schilperoord (33) en Mustafa Nesaar (37 not out). Dosti had weinig moeite om de tweehonderd benodigde runs bijeen te slaan. Na drie wickets binnen twee overs inclusief het wicket van Price (64), keerde de spanning kortdurend terug in de wedstrijd. Agressief batten van Butt (76 not out) en matig fielden zorgden ervoor dat het uiteindelijk toch een vrij eenvoudige overwinning werd voor de Amsterdammers. Beste bowler aan de kant van Hermes was Sebastiaan Braat (2/30/8). Voor hun winnende totaal hadden de gasten slechts vier wickets nodig.
Op Hemelvaartsdag speelt Hermes DVS in Den Haag tegen promovendus HBS, dat ook nog puntloos is.

Op 23 mei staat de stadsontmoeting tussen Excelsior'20 en Hermes DVS op het programma.