Excelsior'20 verslaat kampioen VOC

21-07-2019 Sport Redactie

CRICKET - In de uitwedstrijd in Rotterdam had Excelsior'20 van titelhouder VOC verloren. Met name dankzij goed bowlen en fielden, nam Excelsior'20 vandaag op Thurlede revanche door de kampioen met een verschil van 46 runs te verslaan.

Excelsior'20 won de toss en begon met batten. Openers Tim Etman (12) en Roel Verhagen (27) kwamen niet erg uit de verf. Dat deed de verrassend als nummer drie ingaande captain Tom Heggelman wel. Hij timmerde 52 runs op het bord. Lorenzo Ingram kwam opnieuw tot een voor hem te laag totaal (3), maar de andere coach Brenton Parchment deed nu wel een keer wat er battend van hem verwacht zou mogen worden met een totaal van 42 runs. Al met al kwam de thuisploeg in vijftig overs tot een verdedigbaar totaal van 192 voor 7.

Dat verdedigen van het totaal kreeg nog meer perspectief toen de in topvorm verkerende opener van VOC Max O'Dowd op een totaal van slechts één run door Parchment werd gebowled. Dirk van Baren (26), Schiedammer Pieter Seelaar (26), David Mullet (25) en Ashiqullah Said (20) kwamen nog op totalen van twintig of meer, maar verder werden de batsmen van VOC prima in bedwang gehouden. De titelhouder kwam niet verder dan een totaal van 146 all out. Daarmee bleven beide punten in Schiedam en blijft Excelsior'20 fier op kop van de Topklasse. Gerelateerd