Excelsior'20 ligt op koers voor de titel

04-08-2019 Sport Redactie

CRICKET - Excelsior'20 ligt ook na de uitwedstrijd tegen HCC op koers om de landstitel binnen te halen. In Den Haag werd vandaag met 49 runs gewonnen.

Excelsior'20 won de toss en aanvoerder Tom Heggelman koos ervoor met batten te beginnen. De vaste openers Tim Etman (19) en Roel Verhagen (0) konden geen potten breken en ook de nummer drie, coach Lorenzo Ingram, bleef ver onder zijn niveau (14). Gelukkig voor de Schiedammers kwam de andere coach, Brenton Parchment, dit keer wel goed los. Hij bracht 77 runs op het bord. Vooral zijn partnership met Joost Kroesen (42) zette zoden aan de dijk. De Schiedammers brachten een totaal van net boven de tweehonderd op het scorebod: 201 all out.

Aan bat werd HCC goed in bedwang gehouden, waarbij de wickets over vijf van de zes ingezette bowlers verdeeld werden. Daarbij is de 2 voor 17 in 7 overs van Lorenzo Ingram noemenswaardig. De Hagenaars kwamen niet verder dan een totaal van 152 all out, waarmee Excelsior'20 beide punten mee kon nemen naar Schiedam.Gerelateerd