Excelsior'20 is landskampioen cricket

18-08-2019 Sport Redactie

CRICKET - Excelsior'20 heeft vanmiddag in Amsterdam de landstitel behaald na een bijzonder ruime overwinning tegen Dosti. Alle batsmen van de thuisclub hadden in 32 overs hun kruit verschoten en kwamen tot een zeer mager totaal van 61 runs all out. Excelsior'20 passeerde dit totaal reeds in de achttiende over. Daarmee was zowel de dagzege als de landstitel een feit.

Dosti won de toss en koos ervoor om met batten te beginnen in de wegens de weersomstandigheden tot 45 overs ingekorte wedstrijd. Het batten verging de thuisclub echter slecht. Captain Vinoo Tewarie werd op een voor hem onwaardig totaal van twee runs door Rens van Troost gebowled. Vijf van zijn teamgenoten deden het zelfs slechter en gingen voor nul naar de kant. Van de rest kwam Wahid Masood met zestien runs not out tot het hoogste totaal. Met 61 all out werden de Amsterdamse batters naar de kant gestuurd. Rens van Troost nam de meeste wickets (vier voor elf runs). Ook Tom Heggelman was op dreef (drie voor elf runs).

Aan bat viel de opening van Tim Etman tegen (twee runs en op de tiende bal gevangen door Ahmed). De andere opener, Roel Verhagen, kwam wel in de dubbele cijfers: zeventien runs. Lorenzo Ingram kon opnieuw aan bat geen potten breken met slechts vier runs. Brenton Parchment (21 not out) en Lennart van Wyk (vijftien not out) maakten het karwei af: 67 voor drie.

Volgende week zondag na de thuiswedtrijd tegen VRA zullen de kampioenen officieel gehuldigd worden.Gerelateerd