Excelsior'20 heeft uiteindelijk weinig moeite met VCC

02-05-2021 Sport Redactie/Schiedammer Online

De foto geeft wel een beeld van de 'corona-situatie' waarin de wedstrijd - zonder publiek dus - gespeeld werd. Vanaf de omringende velden konden voorbijgangers maximaal een glimp van de wedstrijd opvangen


CRICKET - Excelsior'20 heeft gisteren op eigen veld de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van het sterk geachte VCC. 

Excelsior'20 won de toss en koos ervoor om met fielden te beginnen. De gasten uit Den Haag kwamen na vijftig overs niet verder dan een totaal van 172 voor 6 wickets. Engelbrecht (31), Boissevain (29, n.o.) en captain De Leede (26) tikten de meeste runs weg bij de gasten. Umar Baker bowlde tien overs, nam drie wickets en kreeg slechts 29 runs tegen. 

Het openingsbat voor Excelsior'20 was verrassend te noemen, met Roel Verhagen én Tim Etman, die uit Australië is teruggekeerd. Het hernieuwde duo kon nog geen potten breken. Tim ging op 2 runs naar de kant (lbw). Tom Heggelman kwam voor Tim in, maar ging reeds na 4 ballen naar de kant in verband met een hamstringblessure. Roel werd op een totaal van 10 gebowled. Kortom, aan bat was het geen veelbelovend begin voor de thuisploeg.

Joost Kroesen zette vervolgens 20 runs op het bord. Verrassende nieuwkomer Tristan Stubbs, een twintigjarige Zuid-Afrikaan met een Nederlands paspoort, zorgde voor de ommekeer. Met 79 runs not out gaf hij zijn visitekaartje af, waarbij hij goed gesteund werd door Shankar (28) en daarna Niels Etman (19, n.o.). 

Daarmee waren de eerste twee wedstrijdpunten van het Topklasse-seizoen voor Excelsior'20 binnen met een score van 178 voor 4 wickets na 37.0 overs.Gerelateerd