Categorieën

Service

Excelsior'20 gastheer tegenstander Feyenoord

Excelsior'20 gastheer tegenstander Feyenoord
Sport

Excelsior'20 gastheer tegenstander Feyenoord

  • Redactie
  • 16-08-2018
  • Sport
Excelsior'20 gastheer tegenstander Feyenoord

Foto's: Jan Wegman


SCHIEDAM – Schiedam was even vooral de tegenstander van de club die zo veel fans in de stad heeft, goedgezind. Feyenoord-opponent AS Trencin trainde vanmorgen op het veld van Excelsior'20.

Feyenoord en AS Trencin uit Slowakije nemen het morgen tegen elkaar op in de derde voorronde van de Europa League. Feyenoord moet het praktisch onmogelijke doen door een 0-4 achterstand goed te maken, wil het overleven 'in Europa'.

Het team van Trencin sliep vannacht bij Van der Valk in Blijdorp. Op zoek naar een trainingsveld kwam de club, met Rotterdammer Ricardo Moniz als trainer, uit bij Excelsior'20, een kwartiertje rijden met de bus vanaf het hotel. De gebeurde via een begeleider van de Slowaken, toevallig een Schiedammer. Voor Excelsior'20 levert de training een kleine verdienste op en het aanhalen van contacten.

Vanmorgen was de training relaxt: wat oefeningen en corners nemen en verdedigen. Na veertig minuutjes zat het er op en konden de ongeveer twintig voetballers en tien begeleiders weer de bus in. Naar verluidt zorgden enkele serieuze Feyenoord-fans in de Excelsior-gelederen ervoor dat de airco in de bus zorgde voor een pittig temperatuurtje...