Excelsior'20 en Sparta delen de punten

07-07-2019 Sport Redactie

CRICKET - Sparta en Excelsior'20 hebben vandaag in Capelle aan den IJssel de punten gedeeld: 1-1 en dat is een uitslag die niet vaak voorkomt in het cricket.

Sparta won de toss en startte met batten. Dat leverde na het gebruik van alle vijftig overs een score op van 181 runs voor 8 wickets. Aan bat zorgde Spartaan Andrew Fletcher voor een uitschieter met 72 runs not out. Tom Heggelman (2 wickets voor 20 runs in 6 overs) en Rens van Troost (2 voor 22 in 10) sprongen er als bowlers uit aan Schiedamse zijde.

Openers Tim Etman en Roel Verhagen kwamen ieder ruim boven de twintig runs: 24 respectievelijk 51. Dat kon van de rest van de batsmen niet gezegd worden. De nummer drie Lorenzo Ingram had een voor hem ongekend slechte dag door uit te gaan voor slechts één run. Vervolgens werd het runs sprokkelen. Op de allerlaatste bal van de vijftigste over - met de gelijkmakende 181 runs al op het bord - probeerden de Schiedammers nog een zege te forceren; de poging eindigde in een run out door Fletcher van Rens van Troost (15).Gerelateerd