Eijer trainer Fortuna

07-06-2018 Sport Redactie


VOETBAL - René Eijer wordt hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De club speelt na promotie komend seizoen in de eredivisie. Eijer tekende een contract voor twee seizoenen.

Eijer (1963) groeide op met John de Wolf in De Gorzen en leerde voetballen op de Maasboulevard. Hij speelde bij SVV en later Sparta. Voor de Kasteelclub speelde hij 137 wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde. Nadien kwam Eijer uit voor VVV en Vitesse. In 1993 moest hij abrupt stoppen met voetballen nadat bij hem MS was geconstateerd. Het bleek een lichte vorm en Eijer herstelde.

"Dat ik hoofdtrainer mag worden van een profclub is prachtig'', zegt Eijer op de site van Fortuna. "Ik ben op veel plaatsen assistent geweest, zowel bij betaaldvoetbalclubs als bij nationale elftallen." Eijer trainde onder meer met Aad de Mos het nationale elftal van de Verenigde Arabische Emiraten en trainde ook het team van Oman onder negentien jaar.

Oud-Feyenoorder Kevin Hofland, mede verantwoordelijk voor de promotie, verlengde zijn contract als assistent eveneens voor vier seizoenen. Kristof Aelbrecht wordt de tweede assistent van Eijer. De Belg tekende voor vier jaar. 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date