Eerland wint de kampioenencup

09-12-2020 Sport Redactie

Foto: Instagram Britt Eerland


TAFELTENNIS - Britt Eerland heeft de Champions League gewonnen.

Haar club TTC Berlin Eastside won in het Oostenrijkse Linz van gastheer AG Froschberg. Het werd in de finale 3-2. De Schiedamse tafeltennister, nummer 27 van de wereld, won haar wedstrijd in drie sets van tegen Bernadette Szöcs: 11-6, 11-8 en 11-8. Opmerkelijk waren volgens de kenners twee bijzonder gedurfde 'forehand parallel services' op en bijna op de tafelrand.

Voor de wedstrijd van Eerland had Berlin's kopvrouw Xiaona Shan (voormalig nr 12 van de wereld in 2017) met moeite gewonnen van Margaryta Pesotska. Nina Mittelham verloor namens Berlin Eastside van de nummer 1 van Europa, Sofia Polcanova. .

Na de 2-1 van Eerland kwam Linz Froschberg met een verrassing door hun nummer 4 naar voren te schuiven, in plaats van kopvrouw Polcanova. Lui Jia was echter ook ooit nummer 1 van Europa en voormalig top-10 speelster van de wereld; zij won met overmacht van kopvrouw Shan.

Mittelham en Pesotska maakten vervolgens uit welke club de cup mee naar huis mocht nemen. De eerste game ging naar Pesotska, Mittelham kwam daarop veel beter in haar (erg vaste) aanvalsspel en wist een 2-1 voorsprong te pakken. Pesotska koos weer meer voor de aanval met veel spreiding in de vierde game en trok de stand gelijk. De beslissende vijfde game was erg spannend en werd met twee punten verschil door Mittelham gewonnen..

TTC Berlin Eastside is een veelwinnaar en won de Champions League in het afgelopen decennium al vier keer. Voor Eerland was het de eerste keer dat ze de cup won.Gerelateerd