Eerland naar Duitse club

03-04-2018 Sport Redactie

Foto: Britt Eerland

TAFELTENNIS - Britt Eerland verandert van club. De Schiedamse tafeltennisster maakt volgens seizoen de overstap van de Franse naar de Duitse competitie, van Saint-Quintin naar TuS Bad Driburg.

"Een keus die van de ene kant lastig was, maar waar ik van de andere kant ook erg blij mee ben", aldus Eerland. "Ik wilde graag competitie spelen in het weekend en heb daarom samen met mijn coaches Anton en Li Jiao besloten om naar TuS Bad Driburg te gaan." Anton Pleijsier en voormalig Nederlands teamspeelster Li Jiao trainen Eerland.

Zij is blij met de overstap, maar gelijk ook dankbaar dat ze in de Franse competitie kon spelen. "Die is hartstikke goed." De wedstrijden worden er op dinsdag gespeeld. "Dan reis je er op maandag naartoe en op woensdag weer terug, waardoor je pas op donderdag weer kan trainen", aldus de 24-jarige speelster. "In het weekend wordt er vaak niet getraind, waardoor het heel moeilijk is om aan je trainingsuren te komen." Verder beginnen toernooien vaak op dinsdag en duren tot aan het weekend en ook trainingsstages beginnen vaak aan het begin van een week. Zodoende doorkruist de Franse competitie veel van haar andere tafeltennisactiviteiten.

TuS Bad Driburg kwam volgens Eerland met een mooie aanbieding. "Zij wilden mij graag hebben en hun competitie wordt in het weekend gespeeld. De club speelt thuis zelf op zondag en tegenstanders spelen op zaterdag. Dat wil zeggen dat het voor mij veel gemakkelijker te combineren is." De speelster van het Nederlands team levert volgens eigen zeggen weliswaar iets in kwaliteit van de tegenstanders in. "Maar doordat ik ook internationaal al veel wedstrijden heb, is dat niet zo heel erg. Met het oog op mijn internationale programma, dat in het teken staat van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, denken ik en mijn coaches dan ook dat dit nu de beste keus is."

Bad Driburg ligt in Noordrijn Westfalen, tussen Münster en Kassel. TuS Bad Driburg is een traditierijke omniclub, waar ook gezwommen, gevoetbald, badminton en volleybal wordt gepeeld. De club viert dit jaar het 125-jarig bestaan en telt ruim 640 leden.

Afgelopen week speelde Eerland met Nederland een interland tegen Kroatië. Dat team plaatste tot twee keer toe een verdedigster tegenover Eerland. Die heeft het in het algemeen lastig tegen pure verdedigsters. "In trainingen lukt dat wel, maar ik moet er in de wedstrijden nog echt vertrouwen in krijgen." Zodoende verloor een bangige Eerland de eerste wedstrijd. "Als je niet durft te spelen wordt het sowieso lastig." De landenwedstrijd kwam op 2-2 en dus moest Eerland nog eens aan de bak. "Die ging ik in met een houding dat als ik zou verliezen, ik in ieder geval wel gespeeld had. Maar ik won hem met 3-1, waardoor we met het team met 3-2 wonnen. Dat was dan ook een mooie overwinning!"Gerelateerd