Categorieën

Service

Eerland alleen naar ronde twee, in dubbelspelen eruit

Eerland alleen naar ronde twee, in dubbelspelen eruit
Sport

Eerland alleen naar ronde twee, in dubbelspelen eruit

  • Redactie
  • 31-05-2017
  • Sport
Eerland alleen naar ronde twee, in dubbelspelen eruit
TAFELTENNIS – Britt Eerland is door naar de tweede ronde op het wereldkampioenschap tafeltennis in Düsseldorf. De Schiedamse won met 4-2 van de Kroatische Dorina Srebrnjak (11-5, 11-5, 27-29, 11-8, 7-11, 11-3). Met name in de derde set werd de wedstrijd een echte thriller.

In de tweede ronde krijgt Eerland de Japanse Mima Ito als tegenstandster.

Van de andere Nederlandse enkelspelspeelsters won Li Jie en verloor Kim Vermaas. Zij had via een overwinning in de kwalificatie tegen Oguljennet Nyyazgylyjova uit Turkmenistan en een bye het hoofdtoernooi bereikt.

Gisteren werd het dubbel Vermaas en Eerland uitgeschakeld in het dubbelspel. In een eerste kwalificatiewedstrijd wonnen de twee eenvoudig met 3-0 van het duo Brina/Jibric. Maar de volgende wedstrijd, tegen het Belgische duo Margo Degraef/Lisa Lung werd het 2-3. Li Jie kwam won in de eerste hoofdronde van het dames dubbelspel met Li Qian eenvoudig in vier games van het duo Lupulesku/Todorovic uit Servië.

Een andere Schiedammer, Laurens Tromer, redde het evenmin in het dubbel. Hij won met partner Ewout Oostwouder eerst van het duo Hamie/Moumjohglian maar verloren van het Sloveense duo Zibrat/Kozul.

Tromer plaatste zich wel voor het hoofdtoernooi in het enkelspel. Maandag won hij al van de Cyprioot Iosfi Elia. Gisteren versloeg hij eerst met 4-1 Chang Hoi Wa uit Macedonië en verzekerde zich zo van groepswinst. In de tussenronde had hij een forse dobber aan de Griek Ioannis Sgouropoulos. Tijdens de wedstrijd zag Laurens zijn service een aantal keer afgekeurd worden, maar desondanks wist hij tweemaal een flinke achterstand om te zetten in winst. Uiteindelijk won de Schiedammer met 4-3 en dat betekende plaatsing voor het hoofdtoernooi. Daarin neemt hij het op tegen Chen Chien-An uit Taipei.

In het gemengd dubbel wonnen Britt Eerland en Benedek Olah in de eerste ronde eenvoudig van het duo Glod/De Nutte (4-1). In de tweede ronde wisten Britt en Benedek de eerste twee games tegen Jang/Lee nog te winnen, maar daarna toonden de Koreanen zich te sterk en wonnen met 4-2.