Dulfer, SVV en Grant winnen sportverkiezing

26-01-2019 Sport Redactie

Minhas kan ook een balletje hooghouden, zo bleek; foto: Tjalling de Boer


SCHIEDAM - Kelly Dulfer is de Schiedamse 'Sporter van het jaar', SVV de sportploeg. Op sportcomplex Willem-Alexander werden gisteravond de Schiedamse sporthelden bekendgemaakt en gehuldigd. Chasity Grant is het Schiedamse 'talent van het jaar' 2018.

Sportwethouder Fahid Minhas deelde de prijzen uit. Behalve de onderscheiding voor Grant; Nouchka Fontijn, zelf ook veelvuldig verkozen tot meest markante Schiedamse sporter overhandigde de prijs voor het 'Sporttalent van het jaar', overigens aan moeder Grant; Chasity, voetbalster van ADO, stond gisteravond - winnend - op het veld, bij PSV in Eindhoven.

Vader Erik Dulfer ontving de prijs in naam van zijn dochter, die ook wegens sportverplichtingen was verhinderd. Dulfer won de sportverkiezing van volleyballer Wessel Keemink en voetballer Deroy Duarte. SVV troefde - na enkele niet-verzilverde nominaties de afgelopen jaren - de heren van HCS en SV&HV Schiedam af. Atleet Take Zonneveld werd door Minhas gehuldigd voor zijn bijzondere prestatie; de Schiedammer won als paralympisch atleet op het EK zilver bij het speerwerpen en brons bij het kogelstoten.

De prijswinnaars kwamen bovendrijven na een stemronde van het publiek, gekoppeld aan een jurybeoordeling. Gisteravond werd duidelijk dat de keus voor Dulfer en Grant tot stand is gekomen met de stem van het publiek als doorslaggevende stem.Gerelateerd