Dulfer met Oranje smadelijk onderuit op OKT

• 30-11-2019

Dulfer, in actie voor haar club Kopenhagen, vorig jaar

HANDBAL - Kelly Dulfer is met het Nederlands team het Olympisch Kwalificatietoernooi in Japan slecht begonnen. Oranje liep onverwacht tegen een pijnijk verlies op tegen Slovenië.

De Oost-Europese dames maakten de eerste goal in de wedstrijd, loopt uit naar 0-3. Estavana Polman maakt daarop de eerste Nederlandse goal van het toernooi, via Lois Abbingh en Bo van Wetering wordt het 3-4. Slovenië is echter de bovenliggende partij en loopt uit naar 3-7. Tjasa Stanko maakt namens het team zes doelpunten in de eerste helft.

Aan Nederlandse kant begint het halverwege de eerste helft beter te lopen. Via doelpunten van achtereenvolgend Lois Abbingh, Martine Smeets, Laura van der Heijden en Estavana Polman komt Nederland terug tot 9-10. Maar weer scoort Slovenië drie punten achter elkaar: 9-13. Nederland weet daarna het gat te dichten, met dank aan Tess Wester en goals van Angela Malestein, Jessy Kramer (2x) en Estavana Polman (2x) staat het bij rust 14-15.

Wederom schiet Slovenië sterk uit de startblokken, na rust. Via 14-17 wordt het met goals van Bo van Wetering en Danick Snelder 16-18. Bo van Wetering maakt voor het eerst in de wedstrijd gelijk en Nederland komt met 20-19 voor. Maar daarmee is de kous niet af. Slovenië is stug en biedt de nummer vier van de Olympische Spelen goed weerstand. Met vier goals op rij pakken zij wederom een flinke voorsprong: 20-23. Nederland komt terug, door Lois Abbingh (2x), Merel Freriks (2x) en Estavana Polman: 25-25.

Maar waar Nederland slordig blijft, hapert de scoringsmachine bij Slovenië niet. In de laatste tien minuten lopen het team uit naar maar liefst 26-32.

Verdedigster Kelly Dulfer, Schiedams sporter van 2018, scoort niet.