Duidelijke nederlaag voor Nexus

• Redactie/Nexus
  • 18-09-2022

KORFBAL - Nexus verloor gisteren de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Korbis uit Waddinxveen met duidelijke cijfers.

Korbis is voor de Schiedamse korfballers een bekende tegenstander, die vorig seizoen in de zaal twee keer werd afgetroefd in de strijd tegen degradatie. De Waddinxveners hebben zich dit seizoen echter aanmerkelijk versterkt en hebben een kampioenschap ten doel gesteld. Nexus was dus gewaarschuwd.

In de eerste minuten wisten beide ploegen, ondanks de flinke wind op het open veld, de korf goed te vinden. De wedstrijd ging gelijk op tot een 4-4 stand. Hierna lukte het Korbis om een eerste gaatje te slaan. De afronding bij Nexus viel terug: in de slotminuut van de eerste helft stond het 7-5, Nexus had in die minuut meerdere mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar na vijf gemiste kansen trof Korbis in de slotseconden van de eerste helft wel toe: 8-5.

De tweede helft verliep niet anders. Het nieuwe achttal van Korbis bleek duidelijk een maatje te groot voor de Schiedammers. De thuisploeg bouwde langzaam de voorsprong verder uit op een aanvallend onmachtig Nexus. De Schiedammers bleven ook slordig omgaan met de kansen. Waar vorige week de ballen wel vielen, was het schotpercentage deze wedstrijd veel te laag. Zo werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een duidelijke 15-7 eindstand.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen WION uit Rotterdam.