Dramatisch verlies voor Hermes-DVS

04-08-2019 Sport Redactie

CRICKET - Hermes-DVS heeft in de uitwedstrijd tegen Punjab in Rotterdam-Zuid vandaag een dramatisch verlies geleden. Daarmee verspelen de blauwhemden uit Harga de titelkansen in de Hoofdklasse en heeft Punjab de titel voor het grijpen.

Hermes-DVS (de nummer twee van de Hoofdklasse) verloor de toss en startte met batten tegen de lijstaanvoerder Punjab. De start van Hermes was nog redelijk te noemen: het eerste wicket - dat van Luca Borani - viel pas toen er 59 runs op het bord stonden. Het restant van de batting innings verliep echter dramatisch voor de Schiedammers, die voor een totaal van slechts 117 runs all out waren.

Dat is een erg laag totaal op een veld waarop veelal hoge totalen tot stand komen. Aan bat bewees Punjab dat ook. Punjab wist het totaal van Hermes te passeren zonder het verlies van een wicket. Van het Rotterdamse totaal van 118 runs, nam oud-Hermes-speler Stephan Myburgh liefst 97 runs voor zijn rekening. In de thuiswedstrijd op 1 juni had Hermes nog gewonnen van de Rotterdammers, maar de totalen van beide teams lagen toen erg dicht bij elkaar en was het international Myburgh die vanaf de kant werkeloos moest toezien wegens een handblessure.Gerelateerd