Burgemeester huldigt vierdaagse-voorzitter

19-06-2015 Sport Redactie

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers heeft namens de gemeente Schiedam hulde gebracht aan de voorzitter van de Schiedamse avondvierdaagse, Hans van Dongen (61). De burgemeester reikte hem een in opdracht van de gemeente vervaardigd wandbord uit met daarop de oudst bekende landkaart van Schiedam.

De burgemeester deed dat na afloop van de vijftigste jaargang van de 'gezamenlijke avondvierdaagse' in de bestuurskamer van SVV. Deze voetbalvereniging trad dit jaar voor het eerst als gastheer voor de avondvierdaagse op. Vorige jaren was dat Hargasport, maar die vereniging heeft inmiddels geen accommodatie meer.

Hans van Dongen is al 45 jaar als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de avondvierdaagse, of zoals het officieel heet 'De Gezamenlijke Schiedamse Avondvierdaagse'. Samen met zijn zoon Paul en dochter Linda van Dongen vormt hij het bestuur. Lees ook ons eerdere artikel hierover. Hans van Dongen betrok in zijn dankwoord aan de burgemeester alle collegavrijwilligers in de hulde.

De jubileumeditie van de 'gezamenlijke avondvierdaagse' werd door een recordaantal deelnemers gelopen: 1206. Op negen wandelaars na, haalden de deelnemers vier dagen lang op tijd de eindstreep en kregen daarmee hun verdiende medaille. Later volgt op onze site een foto-impressie van 'de laatste loodjes' van vandaag voor dus welgeteld 1197 wandelaars.Gerelateerd