Britt Eerland naar Olympische Spelen

23-04-2021 Sport Redactie


TAFELTENNIS -  Britt Eerland gaat naar Tokio. De tafeltennisster en de bond kregen dit goede nieuws vandaag te horen van NOC-NSF.

Lang bleef het spannend. De Schiedamse won haar poule op het olympisch kwalificatietoernooiin Doha, maar was desondanks niet zeker te kunnen spelen op het belangrijkste sportpodium. De Nederlandse sportbond stelde als extra eis een plaats bij de beste zestien op de wereldranglijst, die dan wel 'geschoond' was omdat er een maximum is aan het aantal speelsters dat uit het tafeltennisland bij uitstek, China, op de spelen achter de tafel plaats mag nemen.

Om die positie bij de beste zestien te halen zou Eerland - nummer 28 van de wereldranglijst - toernooien moeten spelen, maar die zijn er amper vanwege de Coronapandemie.

Het Nederlandse olympisch comité besloot een eind te maken aan de onzekerheid en verzekerde Eerland vandaag van een ticket naar Tokio. “Er valt een last van mijn schouders, ik ben echt super blij”, laat zij via de NTTB vanuit Duitsland weten. Daar is zij voor competitie-tafeltennis met haar club. "Ik heb er super hard voor gewerkt om dit te bereiken en ik ben heel blij dat NOC-NSF met goed nieuws kwam." Eerland werd afgelopen tijd laten zien waartoe zij in staat is: ze won met haar club de Champions League en werd tweede op het Top 16-toernooi. Plus dus haar winst in Doha.

Eerland: "Ik ga nu even genieten en feestvieren en daarna begin ik met de voorbereiding op Tokio: ik kan niet wachten. Ik ga daar vlammen en laten zien wat ik in huis heb!”

Chef de Mission Pieter van den Hoogenband maakte zich al eerder hard voor Britt Eerland: hij noemde haar ‘het geheime wapen’ van TeamNL en liet vorig week op tv weten dat de kansen op deelname aan de spelen voor Eerland goed waren. Zie dit artikel.Gerelateerd