Bouw op Harga gaat nieuwe fase in

17-10-2017 Sport Redactie

SCHIEDAM - 'Schiedam in beweging' gaat maandag een nieuwe fase in. Burgemeester Cor Lamers ondertekent dan twee contracten voor Harga-Midden, die deel uitmaken van de tweede fase van het programma waarmee Schiedam ruimte voor woningbouw creërt door sportclubs samen te brengen op het sportdak A4 en op Harga.

Het gaat om een overeenkomst voor gronduitgifte voor de bouw van circa 380 woningen en een contract voor de bouw van het multifunctionele sportpark Harga.

Harga-Midden sluit aan op de voorgaande woningbouwontwikkeling in Park Harga. Dit wordt een woonwijk waarin de energie volledig elektrisch wordt gegenereerd, met veel groen.

Op het 'nieuwe’ Sportpark Harga komt een multifunctioneel sportgebouw voor de voetbalverenigingen SVV en HBSS en een multifunctioneel gebouw voor Hermes DVS. Deze vereniging gaat, naast voetbal, ook cricket, squash en rugby aanbieden. Volgens de gemeente stelt de verdere ontwikkeling van Park Harga de stad en de inwoners in staat om stappen vooruit te maken op het gebied van sociale stijging en duurzaamheid. Gerelateerd