Bekerteam HZP Schiedam wint van Moerkapelle

11-12-2017 Sport Redactie

John van Baarle (l) op weg naar de overwinning; foto: HZP

SCHAKEN - Het Zwarte Paard, de schaakclub uit de Gorzen, is de bekercompetitie goed begonnen. Het hoger aangeslagen Moerkapelle werd verslagen.

In de eerste ronde was het bekerteam van HZP Schiedam vrijgeloot. In de tweede ronde moesten zij het opnemen tegen Moerkapelle, een team komt uit in de promotieklasse, de hoogste afdeling van de Rotterdamse Schaakbond. In het bekertoernooi krijgen alle deelnemende verenigingen een lotingsnummer; daarmee wordt het speelschema opgesteld.

Aan bord 4 speelde Frans Groeneweg een knappe remise tegen een op papier beduidend sterkere speler, ½ -½. Aan bord 2 kwam Daniël van Loenen een pion voor, hetgeen echter te weinig was voor de winst, derhalve remise, 1-1. Aad Juijn kwam aan bord 3 een pionnetje achter, zette alle zeilen bij en kon afwikkelen naar een remise, 1½-1½. Aan bord 1 speelde kopman Fidemeester John van Baarle. Hij kwam twee pionnen voor. De tegenstander startte een wanhoopsoffensief, dat echter geen hout sneed. Van Baarle won en zorgde er voor dat HZP een ronde verder speelt.

In de derde ronde (kwartfinales) ontmoeten de Schiedammers het sterke Barendrecht/IJsselmonde.Gerelateerd