Arthur den Hamer mag toch sporten op parkeerplaatsen

22-04-2021 Sport Redactie

Den Hamer (midden): foto: SI


SCHIEDAM – De vijf parkeerplaatsen voor Sportinstituut Schiedam zijn afgezet met hekken en zo kan er toch veilig buiten voor de deur worden gesport. De gemeente is sportschooleigenaar Arthur den Hamer tegemoetgekomen.

Hij had al een paar keer gevraagd om de parkeerplaatsen te mogen gebruiken voor beweging, fitness en judo zolang de sportschool gedwongen dicht is vanwege de Coronamaatregelen, maar hij kreeg nul op rekest. Wel betaalt hij erfpacht voor de desbetreffende grond, dus vindt hij dat hij de parkeerplaatsen ook voor andere activiteiten zou moeten kunnen gebruiken dan parkeren.

De gemeente heeft gisteren met Den Hamer gesproken en bekeken welke mogelijkheden er zijn om toch sporten op deze plaats toe te staan. De sportschool heeft toestemming gekregen om de ruimte te gebruiken om matten neer te leggen en daar lessen te verzorgen, uiteraard binnen de geldende Coronaregels.

Vandaag zijn de parkeervakken afgezet. De sportschool zal de parkeervakken een aantal weken gebruiken tot binnen sporten weer mogelijk is.

Zie ook ons artikel van hedenmorgen.

Herstel:
Abusievelijk is in de eerdere berichtgeving de Boterstraat genoemd, maar Sportinstituut Schiedam bevindt zich uiteraard aan de Jacob Bijsterstraat in Groenoord.Gerelateerd