Arthur den Hamer geslaagd voor vijfde dan judo

24-11-2019 Sport Redactie

Vijfde dan Arthur den Hamer met zijn examenpartners; foto: SI


JUDO - Bij de Hogere Danexamens van de Judo Bond Nederland in Wijk bij Duurstede is Arthur den Hamer geslaagd voor de vijfde dan judo.

Den Hamer, eigenaar en judoleraar van Sportinstituut Schiedam, voelt zich trots. Niet alleen op zichzelf, maar zeker ook op zijn examenpartners. “Ook zij hebben er vele trainingsuurtjes in moeten stoppen om op hun onderdelen het vereiste niveau te halen. En dat ik de examens heb kunnen doen met mijn eigen judoka’s maakt het voor mij extra mooi. Wat dat betreft is het een echte teamprestatie”, aldus Den Hamer.

De examenpartners voor de zeven examenonderdelen: Arie Romijn (Nage-no-kata en Go-no-sen-no-kata), Dimitri van der Hoeven (Kime-no-kata en Katame-no-kata, Bastiaan van der Eijk (Koshiki-no-kata) en Kees Waals (Nage-waza en Ne-waza).

Den Hamer (52) behaalde zijn eerste drie dangraden op zeer jonge leeftijd. Hij was met vijftien jaar eerste dan, en als twintigjarige derde dan. Door pech (ongeluk met knieletsel) en andere prioriteiten als de overname en het runnen van de sportschool, kwam het er nooit van om hogere graden te behalen.

Tot hij een jaar of vijf geleden dacht 'eigenlijk toch wel zonde'. "Dus dat werd trainen, trainen, trainen." Vier jaar geleden behaalde Den Hamer zijn vierde dan. Van vierde tot vijfde dan geldt een wachttijd van vier jaar voordat er examen gedaan mag worden. Vandaar dat Den Hamer vandaag zijn vijfde dan behaalde.Gerelateerd