Categorieën

Service

Advocaat moet Sparta behoeden voor degradatie

Advocaat moet Sparta behoeden voor degradatie
Sport

Advocaat moet Sparta behoeden voor degradatie

  • Redactie
  • 26-12-2017
  • Sport
Advocaat moet Sparta behoeden voor degradatie
ROTTERDAM - De kogel is door de kerk: Dick Advocaat is de nieuwe trainer van Sparta. Hij is de oefenmeester van de club uit Spangen tot aan het eind van het seizoen.

Advocaat wordt in zijn taak om de roemrijke club in het rood en wit te behouden voor de eredivisie, bijgestaan door de assistenttrainers Fred Grim en Cor Pot.

Sparta staat een na laatste in de competitie en kreeg de afgelopen week grote nederlagen te slikken tegen Feyenoord (7-0) en Groningen (4-0). De nederlaag tegen de grote Rotterdamse concurrent 'van zuid' was de directe aanleiding voor het ontslag van trainer Alex Pastoor.

Dick Advocaat was tot november bondscoach van het Nederlands Elftal. De Hagenaar speelde in de jaren '80 als speler twee seizoenen voor Sparta. 

Het trainerstrio zal snel met interim-technisch directeur Leo Beenhakker bekijken waar in zijn ogen de selectie versterking behoeft. Vooralsnog hoeft Sparta daartoe geen beroep te doen op externe geldschieters. De positieve jaarcijfers die onlangs werden gepresenteerd laten zien dat de club tot op zekere hoogte zelf de extra (en daardoor niet in de begroting opgenomen) kosten kan ophoesten.

Met Dick Advocaat aan het roer hervat de Sparta-selectie begin januari de training. Op 6 januari staat in Velsen een oefenwedstrijd tegen Telstar gepland. Twee dagen later vliegt de Kasteelclub naar Zuid-Spanje voor een trainingskamp. Op dinsdag 16 januari is het inhaalduel met Vitesse het eerste officiële optreden onder leiding van het trio Advocaat/Pot/Grim.