'Feyenoord stopt met ontwikkeling nieuw stadion'

06-11-2021 Sport Redactie/RTV Rijnmond

Beeld: Feyenoord


ROTTERDAM - Feyenoord stopt de ontwikkeling van een nieuw stadion. Dat meldt RTV Rijnmond.

Feyenoord City, het project met onder meer een nieuw stadion op zuid, gaat veel meer kosten, heeft bouwbedrijf BAM laten weten. "Daardoor vindt de Rotterdamse club het niet meer verantwoord om door te gaan met het langlopende stadionproject", aldus de regionale omroep.

"Er is lange tijd gesproken met de bouwpartner BAM om het nieuwe stadion voor een gegarandeerde bouwsom te laten verrijzen. De bedragen en voorwaarden waar tot dusver over gesproken werd zijn behoorlijk gewijzigd. Feyenoord heeft daarom besloten dat het totaal niet realistisch is om door te gaan met de komst van een nieuw stadion. Door de immens gestegen bouwkosten leek het eind oktober al deze kant op te gaan met Feyenoord City", aldus Rijnmond.

Een woordvoerder van Feyenoord verwijst door naar de woorden van president-commissaris Toon van Bodegom, die onlangs aan de media liet weten dat de club op korte termijn, dus binnen enkele weken, duidelijkheid kan geven over Feyenoord City. Goed ingevoerde bronnen bevestigen echter dat er al duidelijkheid is.

 Gerelateerd